Loopbaan 3 maanden traject

SeeMeCoaching biedt loopbaantrajecten aan. Loopbaanbegeleiding is voor iedereen die werk heeft of zoekt. Voor mensen die al langer actief zijn op de arbeidsmarkt en die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Wanneer je talenten en kwaliteiten in je huidige positie onvoldoende floreren. Voor jongeren die net hun opleiding afgerond hebben en hulp nodig hebben bij het vinden van hun eerste ‘echte’ baan.  En ook als je dreigt te bezwijken onder de werkdruk of in een reorganisatie je baan kwijtraakt. Of ben je ondernemer en weet je even niet of dit hét nu echt is?

Herken jij jezelf in;

 • Ik wil een carrièrestap maken maar ik moet dan wel bepaalde kwaliteiten verder ontwikkelen. Hoe ga ik dat doen?
 • Ik weet niet goed wat ik wil en ga daarom maar door op de bekende weg.
 • Ik vind mijn collega’s heel leuk maar de inhoud van mijn werk spreekt me steeds minder aan.
 • Moet ik iets aan mezelf veranderen om mijn werk weer leuk te vinden of wil ik ander werk gaan zoeken?
 • Ik ben ondernemer en wil de volgende stap zetten, de vraag is hoe doe ik dat?
 • Mijn baan verdwijnt. Wat wil ik en wat kan ik en waar liggen mijn kansen op de arbeidsmarkt?

We gaan samen aan de slag in een traject van drie maanden. Na een intakegesprek (Wat is jouw vraag en hebben we een klik) zien we elkaar vier keer. Dus vijf gesprekken in drie maanden zodat jij in een flow komt, focus aanbrengt, duidelijkheid krijgt in je sterke kanten én in de mogelijkheden binnen jouw loopbaan. Ben je een starter? Dan gaan we aan de slag met je sterke kanten, waar liggen jouw ambities en hoe vind je die werkgever die jou de mogelijkheid biedt om je verder te ontwikkelen?

Dit loopbaantraject bestaat uit de volgende thema’s; Willen, Dromen, Kunnen en Moeten.

Willen & Dromen
Wat is jouw droombaan, waar ligt jouw passie en hoe ziet jouw werkverleden eruit? We staan stil bij hoe je daar gekomen bent. Wat is jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Kunnen
Wat zijn jouw talenten, wensen, kwaliteiten, verlangens en waarden? Waar krijg jij energie van en waar loop je op leeg?

Moeten
Aan welke randvoorwaarden moet jouw werk voldoen? Wat vind jij belangrijk in je werk en wat zoek je bij jouw werkgever en collega’s?

Stappenplan
Je hebt alles in kaart gebracht, en hoe dan verder? Door een concreet stappenplan te ontwikkelen, creëer je beweging en neem jij regie over jouw eigen loopbaan.

Aan het einde van dit traject heb jij scherp inzicht in je loopbaanmogelijkheden én heb je een flinke dosis energie om daar verder richting aan te geven. Het zelfinzicht dat dit oplevert, helpt om doordachte keuzes te maken voor het verdere verloop van je carrière. Om niet te settelen voor zomaar een functie bij zomaar een organisatie, maar om een werkbestemming te vinden waar je talenten echt tot hun recht komen.

Dit gehele traject (intake, 4 gesprekken, verschillende huiswerkopdrachten en tussentijdse motivatie) wordt als pakket aangeboden door SeeMeCoaching voor €550,- excl BTW (€665,- incl BTW) ( Belastingaftrek; meer info onder aan deze pagina). Met de mogelijkheid om te betalen in twee termijnen. De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk in Woerden en alle oefeningen krijg je digitaal zodat je er tussen de gesprekken door mee aan de slag kunt.

Haal het beste uit jezelf om optimaal te presteren

Als loopbaan coach hou ik je een kritische spiegel voor, daag je uit meer uit jezelf te halen, je patronen, angsten én winnende strategieën onder ogen te zien. Zodat je weer met een frisse en open blik naar werk kunt gaan kijken en nieuw perspectieven ziet in je mogelijkheden. Ook begeleid ik je in de zoektocht buiten jezelf, op de arbeidsmarkt: hoe presenteer je jezelf, waar vind je de ingangen die je nodig hebt, hoe bereid je jezelf voor om in een sollicitatiegesprek indruk te maken?

Ik begrijp dat je druk bent, dus laat alleen even een berichtje achter via het formulier of via whats app en ik bel jou voor een eerste kennismaking.

KOSTEN EN AFTREK:

Wie betaalt de kosten van loopbaancoaching? Wie de kosten van loopbaancoaching betaalt is afhankelijk van je functie. De regels zijn voor particulieren anders dan voor zzp’s. Hieronder lees je meer over wie voor de kosten opdraait.

Wie betaalt de kosten als je particulier bent?

Een vraag die vast bij je opkomt is wellicht wel ‘Wie betaalt de kosten van de loopbaancoach?’. In sommige gevallen zijn de kosten aftrekbaar bij je jaarlijkse inkomstenbelasting. Echter stelt de regering daar harde eisen aan zoals dat de coaching geheel bedoelt moet zijn voor je loopbaan of beroep. Voor hobby een coaching volgen kun je wel op eigen kosten doen, maar is niet aftrekbaar bij de belasting. De loopbaancoaching is je om op weg te helpen om aan een (nieuwe) baan te komen of in je huidige werk je verder te ontwikkelen.

 • Het moet over je loopbaan of beroep gaan.
 • De kosten moeten jou of jouw partner drukken. Indien een ander, bijvoorbeeld je werkgever de kosten betaald, dan heb je geen recht op aftrek.
 • De drempel is 250 euro. De kosten boven de 250 euro zijn aftrekbaar.
 • Het maximale bedrag dat in 2019 waar je in aanmerking komt is € 15.000
 • Het leertraject dat je volgt is onder begeleiding en toezicht van een bevoegde (leraar/coach).

Aftrek studiekosten in 2019

Aftrek studiekosten 2019 verdwijnt nog niet, is doorgeschoven naar 2020. Het jaar 2019 lijkt het laatste jaar te worden dat de aftrekpost voor je studiekosten en scholingsuitgaven nog bestaat. In 2020 is deze fiscale regeling er waarschijnlijk niet meer. Iedereen die meent recht te hebben op een belastingteruggave, doet er goed aan om de mogelijkheden van deze studieaftrek te bekijken en als je in 2020 een studie wil volgen, kun je dat waarschijnlijk beter in 2019 gaan doen en dus de studie naar voren halen, met belastingaftrek wel te verstaan.

Bron: https://financieel.infonu.nl/belasting/175635-aftrek-studiekosten-2018-en-2018-en-scholingsuitgaven.html

Check altijd voorafgaand bij de belastingdienst of bij je boekhouder in hoeverre de kosten aftrekbaar zijn.

Wie betaalt als je zzp’er bent?

Als zzp’er kun je rekenen op terugvraag van studiekosten. De BTW kun je volledig terugvragen en de overige kosten 80%. De reis- en verblijfskosten mag je volledig opvoeren als kosten. Let wel op dat ook hier de regel geldt dat de coaching gelinkt is aan het werk dat je uitvoert of uitoefent.

Mijn werkgever betaalt de kosten

Doordat je werkgever de kosten betaalt drukt dat niet door naar jou als werknemer. Dat betekent dat je geen recht hebt belastingteruggaaf.

Wie betaalt de kosten als je ondernemer bent?

De gemaakte studiekosten zijn voor ondernemers in 2019 gewoon nog aftrekbaar als bedrijfskosten van de onderneming. Voor de ondernemer geldt geen drempelbedrag of maximum.

Bron: https://www.baa.nl/scholingsaftrek-verdwijnt-in-2019/